Ik ben Debby

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen.
Wat maakt dat ze doen wat ze doen? Zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. 

Vol verbazing kwam ik tot de ontdekking dat veel mensen hardnekkig vasthielden aan gedrag wat niet tot oplossingen leidde. (vermijden, schuld bij de ander leggen, emoties onderdrukken enz.)

Ik  ontdekte dat je zelf de stap moet zetten om tot verandering te komen. De verantwoordelijkheid volledig voor jezelf nemen is de enige manier om jezelf goed te kunnen ontwikkelen. 

Van hieruit besloot ik goed voor mezelf te gaan zorgen.
Middels uiteenlopende studies heb ik mezelf breed geschoold om zo een serieuze bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de mensen om me heen.

Door veel tijd door te brengen in de natuur en te zien hoe alles groeit en bloeit maar ook weer in verval gaat heb ik, naast mijn studies, veel geleerd over processen die nodig zijn voor groei. Daarmee ook de processen die vooraf gaan aan verval. 

Er zijn veel overeenkomsten met de natuur en menselijk gedrag. 

Als ik mijn planten niet op tijd water geef gaan ze dood. Zonder daglicht ook. Een boom met een stevige wortel heeft een langer leven. Een kind zonder aandacht gaat van binnen dood. 

Eigenlijk kan niets of niemand leven zonder aandacht. 

Belangrijk is jezelf aandacht te geven. Ik dacht dat ik egoïstisch was als ik met mezelf bezig was. Niets is minder waar. 

Door mezelf serieus te nemen krijg ik wat ik nodig heb zodat ik me ten volle kan ontwikkelen. 

Ontwikkeling stopt nooit.